Linkuri accesibilitate

„Formală și insuficientă” - este criticată decizia CEC a mări la „numai” 146 secțiile de votare peste hotare


„O bătaie de joc! Trebuie de protestat până la urmă!”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:52 0:00

„O bătaie de joc! Trebuie de protestat până la urmă!”

Președinta Maia Sandu a criticat drept „formală și insuficientă” decizia de marți, 8 iunie, a Comisiei Electorale Centrale de a mări de la 139 la 146 numărul secțiilor de votare de peste hotare și de a le redistribui.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu a reamintit: „Sunt cel puțin 10 secții de vot în Europa în care s-au terminat buletinele de vot la ultimul scrutin și mii de cetățeni au fost privați de dreptul de a-și exprima votul. Aceste regiuni, cu concentrare mare de cetățeni moldoveni, nu au fost abordate cu toată seriozitatea” consideră președinta.

În opinia ei: „Membrii CEC care admit și creează artificial aceste situații trebuie să poarte răspundere în fața legii”.

Partidul Acțiune și Solidaritate, apropiat președintei , Platforma „Demnitate și Adevăr”, dar și Alianța pentru Unirea Românilor anunță că au de gând să conteste în justiție decizia CEC.

Comisia Electorala Centrală a majorat numărul secțioilor de votare din străinătate de la 139, la 146 .

Cele 7 secții suplimentare vor fi deschise în Germania, Franța, Italia și Marea Britanie. A fost exclusă secția de votare pentru orașul Oradea din România. La Atena, Grecia, va rămâne o secție de votare, în loc de două, a precizat Sergiu Gurduza, care a prezentat proiectul.

În Federația Rusă secțiile de votare vor fi reorganizate, însă numărul rămâne același, de 17.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG