Linkuri accesibilitate

Fostul șef al Curții de Apel Bălți a fost reţinut într-un dosar deschis pentru îmbogăţire ilicită


Fostul șef al Curții de Apel Bălți, Alexandru Gheorghieş, a fost reţinut pentru 72 de ore, într-un dosar deschis pentru îmbogăţire ilicită. Azi dimineață procurori anticorupţie şi ofiţeri SIS au operat percheziţii în biroul acestuia.

Anterior, la şedinţa Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul general interimar a solicitat, iar membrii CSM au aprobat, cercetarea penală a lui Alexandru Gheorghieş. Procuratura Anticorupţie arată într-un comunicat de presă, că, în urma acţiunilor de urmărire penală, magistratul şi încă două persoane, complicii acestuia, au fost recunoscuţi în calitate de bănuiţi, urmând să fie puşi sub învinuire cu înaintarea învinuirii în săvârşirea infracţiunii incriminate. Potrivit Procuraturii Anticorupţie, complicii au depus declaraţii şi cooperează cu procurorii, indicând asupra faptelor imputate magistratului de îmbogăţire ilicită.

„Percheziţiile au fost efectuate la mai multe locaţii printre care la biroul de serviciu, domiciliul şi la automobilul care se află în folosinţa magistratului. În urma operaţiunilor de descindere, au fost ridicate de la magistrat mijloace băneşti în valută străină (precum dolari, euro, hrivna ucraineană, roni) şi valută naţională, a căror provenienţă magistratul nu a putut justifica şi două cartuşe pentru armă de vânătoare cu ţeavă lisă, care erau păstrate fără respectarea regulilor de păstrare corectă a armei şi muniţiilor conform legislaţiei în vigoare şi actelor normative ale Ministerului Afacerilor Interne. În rezultatul acţiunilor de urmărire penală au fost depistate şi ridicate telefoane mobile, înregistrări video din cadrul mai multor instituţii, documente în original, contracte, recipise, care au importanţă pentru cauza penală”, menţionează instituţia în comunicatul citat.

XS
SM
MD
LG