Linkuri accesibilitate

Fostul ambasador la Moscova, Andrei Neguța, reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante


Andrei Neguța

Fostul ambasador al Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguța, a fost reținut în dosarul contrabandei cu anabolizante. Un comunicat de presă al Procuraturii Generale de la Chișinău precizează că fostul ambasador s-a prezentat, luni, 28 decembrie, împreună cu avocații săi, în fața procurorilor PCCOCS, fiind „audiat și recunoscut în calitate de bănuit de complicitate la contrabandă cu anabolizante”. În cadrul audierii, Andrei Neguța a negat că ar fi avut vreo implicare în cele imputate de procurori. Totuși, procurorii au decis să-l rețină preventiv pentru 72 de ore, precizează sursa citată.

PCCOCS urmează să verifice „depozițiile date de către bănuit în raport cu probatoriul acumulat pe dosar, iar în funcție de circumstanțele ce urmează a fi stabilite, procurorii vor decide asupra necesității punerii fostului ambasador sub învinuire cu solicitarea aplicării arestului”.

Potrivit Procuraturii Generale, anterior, în același dosar, a fost arestat șoferul microbuzului cu numere diplomatice, reținut la începutul lunii decembrie la postul vamal Palanca, cu mai multe cutii cu anabolizante, precum și o altă persoană învinuită că ar fi avut tangență cu acest caz.

Substanțele au fost depistate în autoturism pe 5 decembrie 2020, de către Serviciul Vamal și Serviciul de Informații și Securitate, valoarea lotului fiind evaluată la peste 8 milioane de lei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG