Linkuri accesibilitate

Fostul europarlamentar ungar József Száje demisionează din Fidesz


Fostul europarlamentar József Száje a demisionat și din partidul Fidez, pe care l-a fondat alături de Viktor Orban, Budapesta (foto arhivă, 2016).

Fostul europarlamentar ungar József Szájer, co-fondator al partidului de guvernământ Fidesz și autorul ultimelor amendamente la constituție, a ieșit din partid după ce pe 2 decembrie a recunoscut că a participat, la Bruxelles, la un „sex party gay”, care încălca toate regulile sanitare impuse de Belgia pentru a controla răspândirea pandemiei de coronaviurs. „Acțiunile colegului nostru...nu corespund valorilor familiei noastre politice” a declarat premierul ultra-conservator Viktor Orban, lider al Fidez.

József Szájer este autorul amendamentelor la constituție din 2010, care redefinesc familia ca legătura stric dintre o femeie și un bărbat și subliniază valorile creștine pe care se bazează statul Ungar. În ultimii ani, invocând aceste amendamente constituționale, Fidez a dus constant o politică de întărire a valorilor unui creștinism fundamentalist, limitând constant libertățile comunității LGBTQ.

„Nu vom uita ce a făcut 30 de ani în politică dar este corect că și-a dat demisia din Parlamentul European și a plecat din Fidesz după recentele acte reprobabile” a declarat premierul Orban.

Poliția belgiană, care a amendat peste 20 de bărbați participanți la petrecerea neautorizată, a precizat că era vorba de un „party gay” de la care József Szájer a încercat să fugă pe acoperiș iar în rucsacul său au fost găsite și droguri.

Previous Next

XS
SM
MD
LG