Linkuri accesibilitate

Fostul președinte Igor Dodon din nou la Moscova


Fostul președinte Igor Dodon predă președinția, cu un buchet de flori, noii președinte Maia Sandu, 24 decembrie 2020.

După ce și-a încheiat mandatul, fostul președinte Igor Dodon a plecat joi la Moscova. Kremlinul, pe de altă parte a anunţat, tot joi, că nu sunt planificate niciun fel de întrevederi oficiale cu fostul preşedinte al Republicii Moldova.

"Nu sunt planificate în acest context niciun fel de întrevederi oficiale. Însă, pe de altă parte, el (Igor Dodon) poate veni (la Moscova) în calitate de persoană particulară şi aici nu sunt niciun fel de restricţii", a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Igor Dodon anunţase miercuri că va pleca la Moscova, alături de primarul Chişinăului, Ion Ceban, şi de vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Batrîncea. El a declarat la postul public de televiziune Moldova 1 că va avea întrevederi oficiale cu preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse, Veaceslav Volodin, cu reprezentantul Kremlinului pentru relaţia cu Republica Moldova, Dmitri Kozak, precum şi cu conducerea partidelor cu care PSRM are semnate acorduri. Igor Dodon a mai spus că va avea şi întrevederi neoficiale despre care nu a vrut să vorbească.

Pe 30 decembrie, Dodon se pregătește să reia conducerea Partidului Socialiștilor.

Previous Next

XS
SM
MD
LG