Linkuri accesibilitate

Fostul președinte Trump lasă de înțeles că ar putea candida din nou în 2024


Fostul președinte american Donald Trump în prima sa apariție politică după încheierea mandatului, Conferința Acțiunii Politice Conservatoare, Orlando, Florida, 28 februarie 2021.
Fostul președinte american Donald Trump în prima sa apariție politică după încheierea mandatului, Conferința Acțiunii Politice Conservatoare, Orlando, Florida, 28 februarie 2021.

Fostul preşedinte american Donald Trump nu a exclus posibilitatea de a candida din nou, în 2024, la Casa Albă în prima sa apariţie publică de când și-a încheiat mandatul. Trump a ținut primul său discurs politic duminică, în ultima zi a Conferinţei Acţiunii Politice Conservatoare (CPAC) care a avut loc în Orlando, Florida.

Liderul republican nu a declarat în mod explicit că va candida din nou dar a spus: „Tocmai au pierdut Casa Albă". „Dar cine ştie, cine ştie, aş putea chiar decide să îi bat pentru a treia oară", declaraţie care dă de înţeles atât că ar fi câştigat de fapt alegerile din luna noiembrie împotriva democratului Joe Biden, cât şi că ar putea decide să se prezinte din nou candidat la alegerile prezidenţiale din 2024.

"Mişcarea noastră de patrioţi americani mândri şi harnici abia începe şi în cele din urmă vom câştiga. O să câştigăm", a susţinut Donald Trump. Fostul preşedinte continuă să repete afirmaţia falsă potrivit căreia el este câştigătorul alegerilor din noiembrie 2020 şi refuză să îşi recunoască înfrângerea susţinând că au fost comise fraude electorale masive fără să prezinte însă dovezi.

Trump continuă să se bucure de o susținere puternică în cadrul Partidului Republica, deși a pierdut nu numai Casa Albă dar și majoritatea în Senat și implicit în Congres, la ultimele alegeri.

Într-un sondaj informal, participanţii CPAC s-au declarat, în proporţie de 95%, în favoarea continuării politicilor sale, iar un procent de 70% ar dori ca Trump să candideze din nou în 2024. Un procent de 55% din participanţi au spus că îl vor vota pe Trump în cursa de nominalizare, în cadrul partidului Republican.

XS
SM
MD
LG