Linkuri accesibilitate

Fostul premier Ion Chicu lansează un partid nou


Fostul premier Ion Chicu în studioul Europei Libere, Chișinău, iunile 2020.

Fostul premier Ion Chicu a anunțat marți noapte că revine în politică și lansează o nouă formațiune politică, transmite Agora.md.

„Împreună cu mai mulți colegi am creat Grupul de inițiativă pentru înregistrarea Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. Obiectivul principal al PDCM constă în dezvoltarea și modernizarea Țării noastre Republica Moldova, prin consolidarea societății și integrarea statului nostru în Uniunea Europeană”, a scris Chicu pe Facebook.

El a precizat că scopul principal al noului partid fi integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. „Aceasta este singura posibilitate de a ne păstra statalitatea, de a crește nivelul de trai al oamenilor și de a valorifica oportunitățile de dezvoltare contemporană. Integrarea în UE este și unica șansă de reintegrare a regiunii transnistrene. Îmbunătățirea condițiilor de viață în Ţară este posibilă prin restabilirea ordinii stricte, în deplină concordanță cu principiile statului de drept. Într-un stat democratic și puternic nu există corupție, nu există încălcarea drepturilor omului și nici dezmăț politic și administrativ”, a scris Ion Chicu.

Din echipa sa fac parte fosta ministră a Sănătății Viorica Dumbrpveanu, fostul șef de la Economie Anatol Usatîi, directoarea ODIMM, Iulia Costin, secretara generală a Guvernului, Lilia Ianconi, precum și alți șefi de direcții sau instituții guvernamentale, primari, directori de spitale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG