Linkuri accesibilitate

Fostul premier Kasianov: Dacă Ucraina va cădea, țările baltice vor fi următoarele


Mihail Kasianov

Politicianul rus de opoziție Mihail Kasianov, fost premier în mandatul președintelui Vladimir Putin, a avertizat că rezultatul războiului lansat de Moscova împotriva Ucrainei va determina viitorul Rusiei, iar dacă Ucraina cade, „statele baltice vor fi următoarele”.

Kasianov, în prezent un critic al președintelui Putin, a declarat pentru agenția franceză de știri AFP, într-un interviu video publicat pe 13 iunie, că la început nu credea că Putin va declanșa un război la scară largă împotriva Ucrainei. Dar când a văzut o reuniune a Consiliului de Securitate al Rusiei, convocată cu doar trei zile înainte de lansarea invaziei la 24 februarie, „mi-am dat seama că da, va fi război”.

„Pur și simplu îi cunosc pe acești oameni și, uitându-mă la ei, am văzut că Putin nu mai era el însuși. Nu din punct de vedere medical, ci politic”, a spus el, adăugând că Putin, cel pe care l-a cunoscut, „era complet diferit”.

Kasianov, în vârstă de 64 de ani, a declarat că este convins că Putin va fi în cele din urmă înlocuit de un „cvasi-succesor” controlat de puternicele servicii de securitate rusești, dar în cele din urmă Rusia ar putea reveni la democrație, deși cu dificultate.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG