Linkuri accesibilitate

Fostul prim-vicepreședinte al Afganistanului spune că „rezistența împotriva talibanilor continuă”


Reprezentanți ai Mișcări anti-talibane din provincia Panjshir, 1 Septembrie, 2021
Reprezentanți ai Mișcări anti-talibane din provincia Panjshir, 1 Septembrie, 2021

Liderul unei grupări de rezistență împotriva militanților talibani din Afganistan a anunțat sâmbătă că el și colegii lui vor continua lupta: „Nu vom renunța niciodată la lupta pentru Dumnezeu, libertate și justiție”, a scris liderul Frontului Național de Rezistență din Afganistan, Ahmad Massoud, pe pagina sa oficială de Facebook.

Mesajul lui Massoud a venit ca răspuns la informațiile neconfirmate conform cărora Panjshir, singura provincie pe care talibanii nu o controlează, a fost capturată și că liderii rezistenței au fugit din țară. Într-un mesaj video, vineri târziu, fostul prim-vicepreședinte al țării Amrullah Saleh - care spune că locuiește în prezent în provincia natală Panjshir - a spus că rezistența împotriva talibanilor continuă.

Talibanii i-au oferit lui Massoud o funcție în cadrul guvernului lor, dar el a respins-o, potrivit lui Fahim Dashti, purtător de cuvânt al organizației de rezistență. Grupul solicită reprezentarea politică echitabilă a tuturor grupurilor etnice, precum și protecția drepturilor femeilor, a libertății de exprimare, și ținerea de alegeri.

XS
SM
MD
LG