Linkuri accesibilitate

Fostul primar din Ekaterinburg, Evgheni Roizman, a fost eliberat condiționat din detenție


Evgheni Roizman
Evgheni Roizman

Fostul primar din Ekaterinburg, Evgheni Roizman, a fost eliberat condiționat din detenție

Un tribunal din Rusia l-a eliberat din detenție pe primarul din Ekaterinburg, Evgheni Roizman, dar i-a ordonat să nu comunice cu nimeni fără permisiune, așa cum prevăd restricțiile dinainte de judecată care i-au fost impuse la o zi după ce a fost arestat de poliție.

Tribunalul din Ekaterinburg i-a interzis de asemenea lui Roizman să folosească internetul, telefoanele sau poșta electronică și să nu ia parte la nici un eveniment public. Totodată, contactele sale au fost limitate la membrii familiei și avocați.

Tribunalul a respins însă cererea procurorilor de a i se permite lui Roizman să iasă din locuință pentru doar un minut înainte de miezul nopții.

Evgheni Roizman, care a fost primarul orașului Ekaterinburg până în 2018, după ce a câștigat alegerile în 2012 în urma protestelor opoziției, a pledat nevinovat la înfățișarea de la tribunal pe 25 august.

El este acuzat că a „discreditat forțele armate”, un delict pentru care, dacă e găsit vinovat, riscă până la cinci ani de închisoare. Militanții ruși pentru respectarea drepturilor omului spun că această acuzație e folosită de autoritățile ruse pentru a-i reduce la tăcere pe cei care critică invazia Rusiei în Ucraina.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG