Linkuri accesibilitate

Fracțiunea PAS cere guvernului să retragă proiectul legii bugetului şi politicii fiscale


Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS
Igor Grosu, președintele fracțiunii PAS

Fracțiunea PAS cere guvernului Ion Chicu să retragă proiectul legii bugetului şi politicii fiscale şi să propună Parlamentului proiecte noi, care să corespundă nevoilor oamenilor. Președintele fracțiunii PAS, deputatul Igor Grosu, a declarat la un briefing de presă că guvernarea vine cu aceste documente importante în grabă pentru ca Igor Dodon să reuşească să le promulge în ultimele zile de mandat, informează agenția IPN.

Dodon şi Chicu au lăsat cetăţenii şi agenţii economici de izbelişte şi nu le-au acordat suport adecvat pentru menţinerea pe linia de plutire, iar acum au tupeul să vină în Parlament cu o politică bugetar fiscală şi un proiect de buget rupte de realitate, care vor continua să aprofundeze criza şi vor lăsa oamenii fără locuri de muncă”, a spus Igor Grosu.

Potrivit lui, proiectul de buget şi cel de politică fiscală, aşa cum sunt prezentate la momentul actual, vor arunca ţara într-o sărăcie şi mai mare și pot duce la scumpiri în lanţ ceea ce va duce la falimentarea multor producători locali, prin creşterea cotei TVA la producţia agricolă primară de la 8 la 12 %. Aceste măsuri vor lovi în fermieri şi procesatori locali, susține deputatul PAS.

Igor Grosu considera și că, în actualele condiții, cu acest proiect de buget, corupţia s-ar putea mări. Igor Grosu declară că, prin intermediul proiectului politicii fiscale, se introduc scheme prin care bugetul pierde sute de milioane de lei și a dat ca exemplu „schema cu ţigări a politicianului Eugen Nichiforciuc”, importatul masiv de medicamente neautorizate pe piaţa locală, facilităţile fiscale pentru pariuri și proiectul Arena naţională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG