Linkuri accesibilitate

Franța va instrui soldați ucraineni


Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu

Franța a anunțat că va furniza Ucrainei sisteme de apărare aeriană și va extinde un program de pregătire pentru soldații ucraineni.

Maxim 2000 de soldați ucraineni vor fi încorporați în unități militare din Franța, prin rotație, pentru câteva săptămâni de pregătire de luptă, pregătire mai specializată în domeniul logisticii și alte nevoi, precum și pregătire pe echipamente furnizate de Franța, a declarat ministrul apărării, Sebastien Lecornu, într-un interviu publicat în Le Parisien.

„Ne dăm seama că războiul, din păcate, va dura”, a declarat ministrul, citat de ziar. „O nouă generație de soldați trebuie, de asemenea, să fie antrenată, pentru a rezista până la capăt.”

Franța a mai instruit militari din artileria ucraineană pentru a utiliza obuzierele autopropulsate Caesar pe care le-a furnizat. Ministrul a declarat că bateriile de rachete de apărare antiaeriană Crotale pe care Franța se pregătește să le trimită în Ucraina „vor fi deosebit de utile în lupta împotriva dronelor și împotriva bombardamentelor aeriene”.

Franța dispune de 12 baterii, a precizat ministrul. El nu a spus câte dintre acestea vor fi relocate în Ucraina, dar a spus că „vor fi semnificative pentru a le permite să-și apere spațiul aerian”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG