Linkuri accesibilitate

Frank-Walter Steinmeier a fost reales președinte al Germaniei


Frank-Walter Steinmeier în Adunarea Federală de la Berlin

Frank-Walter Steinmeier a fost ales duminică președinte al Germaniei pentru un al doilea mandat de cinci ani, obținând o majoritate consistentă de voturi în Adunarea Federală care include membri ai Bundestagului și reprezentanți ai landurilor federale.

Steinmeier, în vârstă de 66 de ani, a fost ministru de externe și vicecancelar. A participat la negocierile în formatul Normandia pentru soluționarea conflictului din Donbas, iar așa-numita „formulă Steinmeier” - unul din planurile de punere în aplicare a acordurilor de la Minsk - îi poartă numele. A fost ales președinte al Germaniei în 2017. Președintele are puține împuterniciri conform Constituției și este considerat mai mult o autoritate morală în societatea germană.

În discursul său de după alegere, Steinmeier a vorbit despre importanța apărării democrației și a menționat, de asemenea, că Europa este acum amenințată de război. El consideră că Rusia ar fi responsabilă pentru escaladarea situației din cauza acțiunilor sale agresive împotriva Ucrainei. Președintele german a lansat un apel la dialog pentru a găsi o cale de ieșire din criză.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG