Linkuri accesibilitate

În Franța, lucrătorii medicali vor fi obligați să se vaccineze anti Covid-19


Într-un bar din Franța, urmărind discursul președintelui Emmanuel Macron care a anunțat limitarea accesului în locuri publice numai pentru cei vaccinați, imuni natural la Covid sau cu un test negativ, 12 iulie 2021.

În Franța, președintele Emmanuel Macron a anunțat luni că vaccinarea anti COVID-19 va fi în curând obligatorie pentru toți lucrătorii din domeniul sănătății și pentru cei care lucrează în cămine de bătrâni. Regula ar putea intra în vigoarea de la 15 septembrie. Totodată se vor impune noi restricții sanitare, pentru a limita răspândirea variantelor mai contagiase ale noului coronavirus.

Luni seară, într-un discurs televizat, Macron a asigurat că vaccinarea va fi obligatorie pentru toată lumea, dar a spus că în multe locuri publice, accesul va fi limitat numai pentru cei care au un certificat Covid, aratând că sunt vaccinați, imuni natural sau testați recent negativ. Este vorba de călătoriile cu trenul pe distanțe lungi, restaurante, baruri sau cinematografe.

Se pare că imediat după discursul președintelui, pe platforma de vaccinare Doctorlibe s-au înregistrat 200 de mii de persoane, relatează agenția AFP.

În Franța, circa 35 de milioane de persoane au făcut primul vaccin anti Covid – cam jumătate din populație iar în jur de 27 de milioane sunt vaccinate complet.

Măsuri similare ar putea fi luate și în Grecia, unde la ora actuală sunt vaccinate complet numai patru milioane de adulți, dintr-o populație de peste 10 milioane.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG