Linkuri accesibilitate

Frecvența Eho Moskvî a fost alocată postului de propagandă Sputnik


Postul rusesc de propagandă Sputnik, parte a holdingului de stat Russia Today (RT), va începe să emită la Moscova pe frecvența postului de radio Eho Moskvî, care a fost închis din cauza cenzurii. Știrea a fost transmisă pe canalul Telegram al RT.

Prima difuzare este programată pentru 9 martie. În prima zi, ascultătorilor li se promit emisiuni ale purtătorului de cuvânt al ministerului de Externe, Maria Zaharova, ale deputatului Dumei de Stat Anatoli Wasserman și ale bloggerilor pro-Kremlin German Klimenko și Dmitri Pucikov.

Site-ul web și frecvențele radio ale Eho Moskvî, care în mod tradițional a fost în topul surselor de informare din Moscova, au fost blocate, pe 1 martie, de Roskomnadzor, pentru modul în care a relatat despre războiul din Ucraina. Autoritățile ruse cer ca invazia să fie numită „operațiune specială” și interzic să folosească în reportaje alte surse decât cele oficiale de stat. La scurt timp, consiliul de directori ai postului Eho Moskvî (al cărui acționar principal este concernul rus de stat Gazprom), a decis să lichideze postul de rado și să pagina sa de internet.

XS
SM
MD
LG