Linkuri accesibilitate

A fost descoperită o a patra scurgere la Nord Stream


Fotografie a conductei Nord Stream 1 publicată de paza suedeză de coastă pe 27 septembrie 2022.
Fotografie a conductei Nord Stream 1 publicată de paza suedeză de coastă pe 27 septembrie 2022.

Garda de coastă suedeză a descoperit o a patra scurgere de gaz pe conductele Nord Stream din Marea Baltică, a declarat un oficial al Pazei de Coastă pe 29 septembrie.

Trei scurgeri - două în zona daneză și una în zona suedeză - au fost descoperite la începutul acestei săptămâni la cele două mari conducte rusești submarine care transportau gaze naturale către Germania.

NATO și Uniunea Europeană au declarat că scurgerile au fost cauzate de „sabotaj” și au promis că vor lua măsuri ferme pentru a proteja infrastructura europeană esențială.

„Există două scurgeri pe partea suedeză și două scurgeri pe partea daneză”, a declarat presei oficialul Gărzii de Coastă.

Niciuna dintre cele două conducte nu era folosită în momentul presupuselor explozii, dar erau pline cu gaz care se revarsă acum în Marea Baltică.

Seismologii din Suedia și Danemarca au declarat că au înregistrat explozii puternice în zonă, ceea ce a determinat poliția suedeză să lanseze o anchetă privind un posibil sabotaj.

Cea de-a patra scurgere s-a produs pe conducta Nord Stream 2, în imediata apropiere a unei găuri mai mari descoperite pe conducta Nord Stream 1, aflată în apropiere, a precizat oficialul. Incidentul a provocat o creștere a prețurilor la gazele naturale în Europa.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG