Linkuri accesibilitate

Natalia Gavrilița: Situația este stabilă după incidentele semnalate în Transnistria


Șefa guvernului de la Chișinău

Premierul Natalia Gavrilița a declarat că situația este stabilă, după ultimul incident raportat din Transnistria, unde miercuri s-au semnalat focuri de armă trase în direcția Cobasna. Șefa guvernului a mai spus că experții trebuie să se pronunțe asupra riscurilor, sarcina guvernului fiind „să asigure calmul pentru ca Republica Moldova, întreg teritoriul ei, să nu fie implicată în război”, relatează IPN.

Gavrilița a mai spus că șirurile de mașini formate la punctele de control de pe linia administrativă cu regiunea transnistreană s-au datorat traficului mărit din timpul Sărbătorilor de Paște, dar și noilor controale instituite de autoritățile separatiste.

Guvernul moldovean a a criticat marți prin Biroul politici de reintegrare decizia autorităților de la Tiraspol de a decreta „cod roșu de alertă de securitate”, în baza căruia a instalat blocuri de beton la intrarea în mai multe orașe din stânga Nistrului. E o „restricționare exagerată și nemotivată a circulației”, a apreciat Biroul politici de reintegrare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG