Linkuri accesibilitate

Germania confirmă arestarea unui cetățean german în Iran


Ministerul de Externe al Germaniei a confirmat arestarea unui cetățean german în Iran pentru că ar fi făcut fotografii în „zone interzise”. Ministerul a refuzat să ofere mai multe detalii pentru Radio Farda de la RFERL, dar surse au declarat pentru postul de știri că bărbatul în vârstă de 66 de ani se află în închisoare în Iran de mai bine de o lună.

Sursele au adăugat că bărbatul a fost arestat în urmă cu mai bine de 40 de zile și că a petrecut jumătate din timpul petrecut în detenție în regim de izolare. El este în prezent încarcerat în secția generală a închisorii Aran și Bidgol din apropierea orașului Kashan, din centrul Iranului, au precizat acestea.

Bărbatul ar fi vizitat mai multe orașe în timp ce făcea un tur al Iranului pe o motocicletă, inclusiv Teheran și Tabriz. Autoritățile germane au aflat despre arestarea sa abia după ce acesta a pierdut contactul cu familia sa, ceea ce le-a determinat să ceară ajutorul ambasadei germane din Iran.

Ministerul german de Externe a declarat că misiunea sa de la Teheran a avut acces la bărbat, dar nu au putut fi făcute publice mai multe detalii.

Țările occidentale au acuzat în repetate rânduri că Iranul încearcă să profite de țările străine prin luarea de ostatici a cetățenilor cu dublă cetățenie și străini.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG