Linkuri accesibilitate

Germania se pregătește de următoare etapă a relaxării interdicțiilor impuse pentru combaterea pandemiei de Covid-19


Șosele încă neobișnuit de goale în Germania , Frankfurt, 5 mai 2020

Guvernul federal german intenţionează să relaxeze restricţiile impuse împotriva răspândirii noului coronavirus, dar va menţine vigilenţa pentru situaţia în care se vor înregistra noi creşteri ale cazurilor de contagiune, conform proiectului de decizie ce va fi discutat miercuri după-amiază de cancelara Angela Merkel cu şefii celor 16 landuri, prin videoconferință.

Guvernul federal sprijină redeschiderea tuturor magazinelor, indiferent de mărimea lor. Se preconizează și reluarea treptată a învățământului precum și reluarea meciurilor de fotbal, dar fără public.

Berlinul vrea să menţină până cel puţin la sfârşitul lui august interdicţia privind marile evenimente publice. Regula generală de păstrare a unei distanţe fizice de 1,5 metri, aplicată de la mijlocul lui martie, va rămâne și ea în vigoare.

Șeful Institutului „Robert Koch” a avertizat marți că majoritatea experților se așteaptă la un nou val de infecții cu noul coronavirus, și chiar la un al treilea. „Suntem în mijlocul unei pandemii iar acest virus va duce la îmbolnăviri cel puțin până 60% sau 70% din populație a fost infectată” a declarat Lothar Wieler.

XS
SM
MD
LG