Linkuri accesibilitate

Germania va avea un nou cancelar social-democrat


Cancelara germană în exercițiu Angela Merkel primește un buchet de flori de la succesorul ei, social-democratul Olaf Scholz, în acest moment ministru de Finanțe. Berlin, 24 noiembrie 2021.

Germania va avea un nou cancelar social-democrat în persoana actualului ministru de finanțe Olaf Scholz, după ce miercuri s-a anunțat că liderii celor trei partide care urmează să formeze noul guvern au încheiat un acord de coaliție, pe care îl vor prezenta în cursul zilei.

Social-democrații(SPD), care au câștigat alegerile din 26 septembrie cu ministrul de Finanțe Olaf Scholz drept candidat la funcția de cancelar, Verzii (Bündins 90/ Die Grüne) și Liberalii (FDP) vor forma noul guvern.

Programul de guvernare urmează acum să fie dezbătut și aprobat de conducerile fiecărui partid în parte (verzii sunt singurii care-i vor consulta, printr-un referendum intern, pe toți membri de partid) astfel încât noul guvern și programul să fie prezentate în Parlament cu începere din 6 decembrie, în conformitate cu programul stabilit în prealabil de negocieri.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG