Linkuri accesibilitate

Germania va deschide terminale de gaz lichefiat până la începutul anului 2023


Germania va începe operarea a două terminale temporare pentru importul de gaz natural lichefiat (GNL) până la începutul anului 2023, a declarat ministrul economiei Robert Habeck într-un interviu publicat de ziarul Welt am Sonntag pe 2 iulie.

În total, guvernul german a închiriat patru terminale plutitoare de GNL în efortul susținut de a reduce dependența țării de gazele naturale importate din Rusia. „Două nave sunt deja disponibile în acest an și urmează să fie aduse în porturile Wilhelmshaven și Brunsbuttel până la începutul anului 2023", a spus Hack. El a adăugat că efortul de a renunța la gazul rusesc se desfășoară într-un ritm fără precedent în Germania.

Klaus Mueller, șeful Agenției germane pentru rețele, care supraveghează aprovizionarea cu energie, a declarat pe 2 iulie că se teme că Rusia ar putea întrerupe complet aprovizionarea cu gaze a Germaniei. În aceeași zi, Jens Kerstan, senatorul pentru mediu al orașului Hamburg, a fost citat de asemenea de Welt am Sonntag, afirmând că ar putea fi impusă raționalizarea apei calde pentru locuințele din oraș, dacă Rusia reduce livrările de gaz.

„În cazul unei penurii acute de gaz, apa caldă ar putea fi pusă la dispoziție doar în anumite momente ale zilei", a declarat Kerstan, îndemnând cetățenii și companiile să reducă consumul de energie pentru a ajuta guvernul să umple capacitatea de stocare înaintea sezonului de încălzire de iarnă. Kerstan a precizat că un terminal temporar de GNL planificat pentru Hamburg nu va fi operațional decât cel mai devreme până la jumătatea anului 2023.

Luna trecută, Rusia a redus livrările de gaze către Germania, Italia, Austria, Republica Cehă și Slovacia, invocând probleme tehnice la conducta Nord Stream-1. La momentul respectiv, Habeck a declarat că nu au existat probleme tehnice și că Germania se află „într-o dispută comercială” cu președintele rus Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG