Linkuri accesibilitate

Germania vrea să negocieze relansarea turismului de vară în UE


Roma, Italia.
Roma, Italia.

Ministrul de externe german Heiko Maas, care recent lansa un avertisment ca lumea să nu se grăbească să-și planifice o vacanță de vară, are o videconferință, luni, cu colegii din 10 țări ale UE - destinații preferate de vacanță ale turiștilor europeni. Este vorba de Austria, Slovenia, Croația, Bulgaria, Grecia, Cipru, Italia, Spania, Portugalia și Malta.

Maas a declarat, într-un interviu matinal cu televiziunea publică germană, că scopul discuției este de a găsi o modalitate comună de a reporni turismul, fără a provoca o nouă explozie a numărului de contaminări cu noul coronavirus. Ar trebui coordonată, la nivel european, și strategia de urmărire și înregistrare a evoluției pandemiei – la ora actuală, fiecare țară are metoda sa și un anumit număr de noi contaminări de la care ar putea reimpune restricții.

Maas a avertizat însă din nou că, anul acesta, vacanța de vară nu va fi una obișnuită, dar că Germania speră să se ajungă la o înțelegere care să permită redeschiderea granițelor inter-europene.

Pentru moment, Germania a redus drastic controalele la granițele cu Franța, Austria și Elveția și a redeschis granița cu Luxembourg. Cu excepția Poloniei și Cehiei, restul granițelor ar urma să fie deschise de la mijlocul lunii iunie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG