Linkuri accesibilitate

Germania vrea să ridice restricțiile sanitare pentru cei vaccinați anti Covid-19


Germania a început și vaccinarea în întreprinderi, pentru a accelera ritmul imunizării.

Guvernul german va ridica mai multe restricţii pentru persoanele vaccinate împotriva Covid-19, între care obligativitatea unui test negativ la intrarea în magazine sau limitările întâlnirilor private, a anunţat marţi ministrul Justiţiei, Christine Lambrecht.

Conform unui text adoptat marţi de guvern şi care urmează să fie votat la sfârşitul săptămânii de către parlament, persoanele vaccinate se vor putea ”întâlni în privat fără restricţii”, a spus ministrul Justiției:

”Persoanele vaccinate nu vor mai avea nevoie de un test negativ pentru a merge la cumpărături, la coafor sau să viziteze o grădină botanică, de exemplu”, a declarat Christine Lambrecht.

Restricţiile de circulaţie recent introduse de la ora 22:00 nu se vor mai aplica persoanelor care au primit două doze de vaccin.

Mai mult de 6,7 milioane de persoane au primit luni ambele doze de vaccin anti-COVID-19 în Germania şi aproape 24 de milioane o doză, potrivit Institutului Robert Koch.

Țară puternic afectată de un al treilea val epidemic în această iarnă, Germania a adoptat timp de câteva luni numeroase restricţii, de la închiderea barurilor, restaurantelor, spaţiilor culturale şi a celor sportive, până la închiderea magazinelor neesenţiale, limitarea drastică a întâlnirilor private sau chiar restricţii de circulaţie pe timp de noapte.

Față de multe alte ţări europene, guvernul german nu a prezentat încă un calendar pentru redeschiderea acestor activităţi.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG