Linkuri accesibilitate

Granițele externe ale UE s-ar putea redeschide de la 1 iulie


Turism în timp de pandemie: aeroportul Luton, din apropiere de Londra.
Turism în timp de pandemie: aeroportul Luton, din apropiere de Londra.

Coordonatorul politicii externe europene, Josep Borell a declarat că Uniunea Europeană ar dori să ridice „progresiv şi parţial" restricţiile de călătorie la frontierele externe ale UE începând de la 1 iulie. Ar fi vorba de ridicarea restricţiilor cu anumite ţări terţe, luând în considerare „un anumit număr de principii şi criterii", în baza unei „abordări comune" între statele membre, a spus Borell.

Granițele extreme ale Uniunii Europene au fost parțial închise pe 17 martie, din cauza pandemiei de coronavirus. Închiderea s-a decis coordonat în cadrul UE, redeschiderea însă s-ar putea face și individual.

Germania, de exemplu, vrea să mențină restricțiile pentru cei sosiți din țări extracomunitare până la sfârșitul lunii august, a anunțat miercuri ministrul german de interne. Pe de altă parte,Grecia, a cărei economie depinde în mare măsură de turism, a anunţat deja că va relua transportul aerian începând din 15 iunie pentru o listă de ţări, inclusiv state din afara UE şi spaţiul Schengen, precum Australia, China şi Coreea de Sud.

XS
SM
MD
LG