Linkuri accesibilitate

Greenpeace blochează descărcarea de gaze naturale rusești la un terminal finlandez


Activiștii Greenpeace blochează un transport de gaze rusești la Tornio

Activiștii de mediu ai Greenpeace au blocat descărcarea unui transport de gaz rusesc la un terminal de gaz natural lichefiat din nordul Finlandei.

„Transportul conținea gaz natural lichefiat provenit din Rusia”, a declarat pentru AFP, la 17 septembrie, Olga Vaisanen, purtătoare de cuvânt a companiei de stat finlandeze Gasum - care importa gazul.

Activiștii au cerut ca Finlanda să înceteze să mai importe gaz rusesc, după decizia Kremlinului de a invada Ucraina în februarie. „Este complet inacceptabil să fie permis ca gazul rusesc să ajungă în continuare în Finlanda, la mai bine de șase luni după ce [președintele rus Vladimir] Putin și-a lansat invazia", a declarat Olli Tiainen, activist Greenpeace, într-un comunicat. „Guvernul finlandez și premierul Sanna Marin trebuie să interzică imediat toate importurile de combustibili fosili din Rusia”, a declarat grupul pe Twitter.

La 8 septembrie, Greenpeace a împiedicat un petrolier să descarce GNL rusesc la un terminal din Nynashamn, pe coasta de est a Suediei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG