Linkuri accesibilitate

Gruparea teroristă Statul Islamic revendică un atac recent de la Kabul


Patrulă talibană la Kabul

Gruparea teroristă Statul Islamic (IS) a revendicat responsabilitatea pentru o explozie care a avut loc lângă poarta unui birou de pașapoarte din capitala afgană, Kabul, pe 23 decembrie. IS a făcut anunțul pe 25 decembrie într-o declarație postată pe un cont Telegram.

Oficialii talibani au spus că un presupus atentator sinucigaș a fost împușcat de forțele de securitate în timp ce încerca să intre în biroul de pașapoarte. Detaliile incidentului nu au fost clare, dar relatări neconfirmate susțin că la intrarea în clădire a avut loc o explozie, rănind mai multe persoane.

Mulțimile s-au adunat în fața biroului de pașapoarte în încercarea de a obține documente de călătorie, după ce serviciul a fost reluat după săptămâni de suspendare. Zilele de joi sunt rezervate oficialilor talibani și soldaților din cauza cererii uriașe. Atacul a avut loc când aproximativ 200 de luptători talibani s-au adunat la biroul de pașapoarte.

Un afiliat local al IS, cunoscut sub numele de Statul Islamic-Provincia Khorasan, a intensificat atacurile în Afganistan de când talibanii au preluat controlul asupra țării la mijlocul lunii august. Atacurile au vizat în principal luptători talibani și membri ai comunității musulmane șiite minoritare, ucigând și rănind sute de oameni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG