Linkuri accesibilitate

„Joia viitoare ne propune să avem guvern” (Igor Grosu, PAS)


PAS în campania electorală pentru anticipatele din 11 iulie 2021.
PAS în campania electorală pentru anticipatele din 11 iulie 2021.

Noul lider al Parlamentului, Igor Grosu a anunțat că în ședința de joi, 5 august, Natalia Gavriliță va prezenta în Parlament lista guvernului și programul de guvernare, care ca reprezenta de fapt programul electoral al Partidului Acțiune și Solidaritate. Cum partidul pro-prezidențial PAS are o majoritate confortabilă de 63 de mandate, aprobarea noului guvern pare asigurată.

Tot Igor Grosu, citat de agenția IPN, a precizat că noul guvern va fi monocolor, nu va avea membri din alte partide. Se speculează însă că PAS va include în schimb reprezentanți ai societății civile și ai diasporei.

Candidatura Nataliei Gavriliță la funcția de premier a fost oficializată vineri și tot atunci ea a anunțat că luni, 2 august, va prezenta public lista noului cabinet. Lucru confirmat de Igor Grosu, liderul interimar al partidului de guvernământ PAS: „Natalia Gavrilița va prezenta programul luni, așa cum a declarat, va fi prezentată garnitura guvernamentală. Până miercuri vor mai fi consultări publice pe program cu sindicatele, patronatele, mediul de afaceri. Miercuri va ajunge programul și lista în Parlament, biroul permanent va fi convocat în ședință, ca să decidem convocarea sesiunii extraordinare. Joia viitoare ne propunem să avem Guvern”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de teleziviune.

Procesul de numire a unui nou guvern se desfășoară de această data mult mai repede decât prevede legea, care acordă candidatului la funcția de premier 15 zile de la numire pentru a veni în Parlament cu lista unui guvern și programul de guvernare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG