Linkuri accesibilitate

Guvernatorul din Luhansk spune că locuitorii regiunii trebuie evacuați de urgență


Locuitorii din regiunea Luhansk din estul Ucrainei, trebuie evacuați deoarece intensitatea bombardamentelor a crescut în ultimele zile și în zonă au fost dislocate și mai multe trupe rusești, a declarat la 9 aprilie guvernatorul regiunii Luhansk, Serhiy Hayday.

Guvernatorul precizează că aproximativ 30% dintre locuitori au rămas încă în orașele și satele din regiune și li s-a cerut să se evacueze. „Rusia masează forțe pentru o ofensivă și vedem că numărul bombardamentelor a crescut", a declarat Hayday pentru televiziunea ucraineană.

Ucraina a avertizat din ce în ce mai des că Rusia plănuiește intensificarea atacurilor în estul și sudul țării, după ce și-a retras trupele din zonele de la nord de capitala Kiev.

Rusia și-a concentrat ofensiva, care includea rachete de croazieră lansate de forțele sale navale, asupra regiunii Donbas din estul țării, a declarat Ministerul britanic al Apărării în briefingul zilnic din 9 aprilie. Acesta a precizat că se așteaptă ca atacurile aeriene să se intensifice în sud și în est, deoarece Rusia încearcă să stabilească o punte terestră între Crimeea, anexată de Moscova în 2014, și Donbas, dar forțele ucrainene au zădărnicit avansul.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG