Linkuri accesibilitate

Guvernele europene se pregătesc să facă față noilor mutații ale coronavirus-ului


Germania a prelungit cu două săptămâni măsurile de speciale de securitate sanitară.

În Europa, multe guverne cum ar fi cel german, iau deja măsuri sanitare preventive, sub amenințarea noilor mutații ale coronavirusului, care nu este mai letal dar este mai agresiv, mai contagios și ar putea provoca o nouă explozie de spitalizări. Premierul Portugaliei a declarat joi că aproximativ 20% din noile infectări sunt deja provocate de noile tulpini ale virusului. Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen (care este medic de profesie) a avertizat că situația din Europa este foarte seriaoasă și a pledat pentru o reducere la maxim a călătoriilor „neesențiale” și a contactelor sociale în general. Dar a cerut țărilor membre să mențină granițele deschise pentru a garanta și funcționarea pieței unice europene. Uniunea Europeană este „o singură zonă epidemiologică” a declarat von der Leyen.

Campaniile de vaccinare anti Covid-19 avansează relativ lent în Uniunea Europeană, dar Comisia Europeană și-a pus la țel ca 70% din populația adultă să fie vaccinate până la sfârșitul lunii august.

Austria, Danemarca, Grecia şi Republica Cehă au cerut înaintea summitului european de joi ca Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) să accelereze aprobarea vaccinurilor anti-COVID-19, mai ales cel produs de AstraZeneca/Oxford, care este mai uşor de stocat decât cele folosite în prezent în UE, respectiv Pfizer/BioNtech şi Moderna.

Olanda va impune de sâmbătă interdicţia de circulaţie pe timp de noapte, pentru prima dată în epoca postbelică, în încercarea de limita propagarea pandemiei de coronavirus și mai ales de a preveni o explozie de infecții datorate noilor variante ale virusului. Şcolile şi magazinele cu produse neesenţiale au fost deja închise de la mijlocul lui decembrie, după ce o decizie similară fusese luată în privinţa barurilor şi restaurantelor cu două luni mai devreme.

Previous Next

XS
SM
MD
LG