Linkuri accesibilitate

Guvernul american a confirmat că a fost victima unui atac cibernetic semnificativ, care e în derulare


Imagine generică (@SHUTTERSTOCK)

Guvernul american a confirmat că un atac cibernetic recent i-a afectat rețelele, și a spus că atacul a fost „semnificativ și e în derulare”. Într-o declarație comună a Biroului Federal de Investigații (FBI), a Agenției pentru Securitatea Cibernetică și a Infrastructurii (CISA) și a Oficiul Directorului Serviciului Național de Informații (ODNI), se spune că e vorba de o „situație în evoluție”, că anchetatorii încearcă să afle amploarea ei, și că atacul a afectat rețele din guvernul federal.

FBI, CISA și ODNI au format un Grup Unificat de Coordonare Cibernetică pentru a coordona riposta guvernului american, se mai spune în declarația citată. Reprezentanții acestor agenții și alte persoane implicate în anchetă i-au pus la curent pe membrii Congresului în legătură cu acest atac, iar senatorul democrat de Illinois Rick Durbin a spus după aceea la CNN că „virtual e vorba de o declarație de război făcută de Rusia Statelor Unite, și trebuie să luăm în serios asta”.

Guvernul de la Washington nu a precizat cîte agenții au fost atacate, presa americană a citat oficialități neidentificate cu declarația că între țintele atacului cibernetic din 13 decembrie s-au aflat Departamentul pentru Securitatea Statului (DHS), ministerul de finanțe și cel al comerțului. Ambasada rusă la Washington a negat orice implicare.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG