Linkuri accesibilitate

Guvernul ar putea recurge la măsuri sanitare mai drastice pentru a controla pandemia de Covid-19


Distanțarea elevilor impusă de pandemia de coronavirus într-o școală americană.

Premierul Ion Chicu a declarat că săptămâna trecută s-a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de infecții de la începutul pandemiei de coronavirus din cauza faptului că oamenii nu respectă regulile și recomandările sanitare. În aceste condiții, premierul a avertizat – la o conferință de presă - că s-ar putea recurge la impunerea de restricții mai drastice.

În ultimele șapte zile s-au înregistrat 3295 de cazuri noi de Covid-19, cu 772 mai multe decât în săptămâna anterioară. Media zilnică a fost de 470 de cazuri noi.

Referitor la școlile care se vor redeschide pe 1 septembrie, în baza a șapte scenarii sugerate de guvern, Chicu a atras atenția că nu vor funcționa decât școlile care pot respecta condițiile sanitare stricte: păstrarea distanței sociale în clase și în pauze, controlul temperaturii la începutul zilei și accesul elevilor și cadrelor didactice la dezinfectant – între altele. Ceea ce înseamnă că unele școli s-ar putea să nu reia cursurile de la bun început.

Toate grădinițele din Chișinău se vor deschide pe 1 septembrie dar nu toții copii vor putea reveni de la bun început. Din cauza măsurilor sanitare impuse de pandemia de coronavirus, primirea copiilor se va face treptat, a informat șeful adjunct al Direcției municipale Educației, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, la ședința online a primăriei.

„Dacă de la 1 septembrie se redeschide grădinița asta nu înseamnă că în instituția de educație timpurie vor fi prezenți toți 100% dintre copii. Aceast lucru este foarte important ca să cunoască toată lumea” a spus Pavaloi, citat de Radio Chișinău.

Previous Next

XS
SM
MD
LG