Linkuri accesibilitate

Guvernul Australiei intenționează să-l rețină pe Novak Djokovic sâmbătă dimineață


Numărul mondial la tenis, Novak Djokovic
Numărul mondial la tenis, Novak Djokovic

Guvernul Australiei intenționează să-l rețină pe campionul de tenis Novak Djokovic sâmbătă dimineață, după ce i-a anulat a doua oară viza, a spus un avocat guvernamental la o audiere de urgență la tribunal, vineri.

Numărul unu mondial se va afla apoi în detenție, având voie doar să participe la audieri judecătorești online în biroul avocaților, cu prezența în apropiere a oficialilor de la poliția de frontieră. Ministrul imigrației, Alex Hawke, a anunțat vineri că și-a folosit atribuțiile pentru a anula viza sârbului de 34 de ani din rațiuni de interes public, la doar trei zile înaintea începerii turneului Australian Open, la care Djokovic dorea să câștige al 21-lea Grand Slam din carieră, stabilind un nou record.

Avocații lui au făcut deja apel la o Curte federală. Djokovic, un anti-vaxxer, a sosit în Australia cu o scutire de vaccinare împotriva COVID-19, pe care nu a putut-o justifica, stârnind critici inclusiv din partea unor colegi și rivali vaccinați.

Cât s-a aflat în carantină pentru imigranți au ieșit la iveală și alte nereguli în documentele prezentate de el și echipa lui pentru obținerea vizei. Cu toate acestea, Djokovic a fost trecut pe tabelul competiției care începe la 17 ianuarie la Melbourne.

XS
SM
MD
LG