Linkuri accesibilitate

Guvernul dă asigurări că Moldova va avea gaz, opoziția îl acuză de incompetență


Vicepremierul Andrei Spînu, în Parlament.
Vicepremierul Andrei Spînu, în Parlament.

„Moldova are și va avea în continuare gaz”, a declarat în plenul Parlamentului vicepremierul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, răspunzând întrebărilor deputaților.

Asigurările guvernului vin la o zi după declararea stării de urgență în energetică și după ce Moldelectrica a început să folosească rezervele de păcură ale statului.

Guvernul a fost criticat din nou joi, în parlament, de opoziție, pentru că prin presupusa sa inactivitate și incompenență ar pune în pericol securitatea energetică a țării.

Deputatul din opoziție Oleg Reidman, care l-a interpelat pe ministrul Spînu, a notat de exemplu că „în toți acești ani Moldova nu a avut probleme cu gazul, importându-l la prețuri rezonabile”.

Iar fostul președinte comunist Vladimir Voronin a sugerat că guvernarea și-a închis singură ușile la Moscova, unde se negociază prețul, prin participarea la activități internaționale care nu sunt pe placul Rusiei, ca Platforma Crimeea.

Negocierile cu Gazprom continuă, iar ministrul Spînu a spus că dorește semnarea unui contract la un preț accesibil cel mai târziu la 1 noiembrie.

Joi, întreprinderea Moldovagaz a făcut un apel către consumatori să raționalizeze consumul de gaze pe timp de criză.

XS
SM
MD
LG