Linkuri accesibilitate

Guvernul de la Kabul acuză talibanii că ar profita de retragerea trupelor străine pentru a cuceri noi poziții


Un elicopter militar zboară pe lângă un deal pe care se poate citi „Afganistan” în limba dari. 11 mai, 2021.

Autoritățile afgane spun că talibanii au cucerit un district strategic situat la aproximativ 40 de kilometri vest de Kabul, înainte de așteptata intrare în vigoare săptămâna aceasta a unui acord de încetare a focului pentru trei zile.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Interne a spus că poliția a efectuat o „retragere tactică” din raionul Nerkh, iar ministerul apărării a trimis forțe comando pentru recucerirea pozițiilor cedate. Avansarea talibanilor are loc pe fundalul retragerii trupelor americane și internaționale din Afganistan.

Districtul Nerkh din provincia Maidan Wardak este traversat de câteva șosele importante. Maidan Wardak și provincia învecinată Logar au fost conrolate parțial sau revendicate de mai mulți ani de talibanii care le foloseau ca puncte de trecere spre capitala afgană.

Capturarea districtului Nerkh de către talibani are loc după ce aceștia s-au înțeles cu guvernul afgan să declare un armistițiu cu ocazia sărbătorii religioase Eid al-Fitr, care marchează sfârșitul postului Ramazanului.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG