Linkuri accesibilitate

Guvernul Gavrilița aprobă extinderea drepturilor persoanelor cu dizabilități


Circa 6% din populația R. Moldova are dizabilități
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:21:47 0:00

Guvernul Gavrilița a aprobat proiectul de lege cu privire la ratificarea Protocolului Opțional la Convenția Organizației Națiunilor Unite privind drepturile persoanelor cu dizabilități, adoptat la 13 decembrie 2006. Documentul garantează promovarea, protejarea și asigurarea exercitării depline și în condiții de egalitate a tuturor drepturilor și libertăților fundamentale ale omului de către toate persoanele cu dizabilități și promovarea respectului pentru demnitatea lor, transmite IPN.

Pe aici nu se trece. Cât de accesibil e un oraş din Moldova pentru oamenii în cărucior
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:11:54 0:00

Recent, majoritatea PAS din parlament a ratificat și Convenția de la Istanbul care combate violența împotriva femeilor.

Ca parte a tratatului privind drepturile persoanelor cu dizabilități, Republica Moldova va asigura respectarea drepturilor acestor persoane în toate domeniile. Guvernul va putea lua măsuri în vederea includerii depline a drepturilor prevăzute în Convenție în legislația și politicile naționale. Documentul mai prevede un mecanism de plângeri individuale, fiind reglementată procedura de primire, examinare și analiză de către Statele Parte a cazurilor de încălcare a drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Republica Moldova a ratificat Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilitățiîn 2010. Până în prezent, documentul a fost semnat de către 94 de state.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG