Linkuri accesibilitate

Guvernul moldovean a prelungit până în 2021 moratoriul pe programul cetățenie contra investiții


Guvernul de la Chișinău a decis miercuri, 26 februarie, să prelungească până la 1 ianuarie 2021 moratoriul pe programul cetățenie contra investiții. Este vorba de un moratoriu pe acceptarea de noi cereri, nu vor fi afectate cererile aflate deja în lucru.

Ministrul economiei, Anatol Usatâi, a declarat că există mai multe divergențe pe marginea acestui program. „Este necesară o analiză suplimentară pentru opțiunea de a prelungi acest program cu modificările de rigoare, care au fost prezentate de toate instituțiile interesate și implicate în acest proces. Dar în cazul opririi sau sistării implementării acestui proiect, iarăși, sunt consecințe și costurile aferente de finalizare”, a declarant Usatâi, citat de Radio Chișinău.

Primul moratoriul pe această lege a fost instituit pe 23 august 2019, după care a fost prelungit.

Luni, într-un interviu cu Europa Liberă, președintele Igor Dodon explica și el că anularea programului nu este exclusă, dar ar putea fi costisitoare pentru stat: „Dacă nu greșesc, [sunt] 34-35 de dosare, ai căror posesori au achitat aceste 150 de mii de euro și-i vorba de 4-5 milioane de euro, aproximativ 100 milioane de lei pe care trebuie să le dăm de la bugetul de stat, în condițiile bugetului anului curent”, declara Igor Dodon în interviul cu Europa Liberă.

XS
SM
MD
LG