Linkuri accesibilitate

Guvernul Moldovei a ratificat acordul cu BERD pentru procurarea rezervelor de gaze în cazul în care Kievul şi Moscova nu ajung la un acord


Stația de la Mrîn, circa 130 km de Kiev. 15 octombrie 2015

Guvernul Moldovei a aprobat ratificarea acordului de asistență financiară între Moldova şi BERD pentru procurarea gazelor naturale, semnat la 11 decembrie curent. Proiectul va fi transmis și Parlamentului, informează agenția IPN.

BERD s-a angajat să ofere Moldovei mijloace financiare pentru procurarea unei cantități de gaze naturale în eventualitatea în care, până la 1 ianuarie, nu se vor încheia negocierile privind tranzitul de gaze rusești prin Ucraina către țările din Europa de Sud-Est.

Guvernul Chicu a dispus întreprinderii Energocom să negocieze și să semneze cu Naftogaz (Ucraina) un contract care va conține prevederi privind organizarea licitației de către partea ucraineană în vederea achiziționării unei cantități de gaze naturale, cu livrarea acesteia la hotarul Republicii Moldova, în cazul apariției situației de urgență pe piața gazelor naturale din Republica Moldova, scrie IPN.

XS
SM
MD
LG