Linkuri accesibilitate

Guvernul promite majorări de salarii și autonomie financiară locală mai mare


Ministra de finanțe Natalia Gavriliță la Conferinței MACRO, organizată de Expert-Grup și Friedrich Ebert Stifting, Chisinau, 7 noiembbrie 2019

„Guvernul Sandu lucrează asupra unui „buget al solidarității”, care presupune creșteri ale salariilor, creșterea țintită a nivelului de asistență socială și creșterea autonomiei financiare a autorităților locale, a declarat ministra de finanțe Natalia Gavriliță la Conferința MACRO de la Chișinău, organizată de Expert-Grup și Friedrich Ebert Stifting.

„Noi credem foarte mult în faptul că trebuie să continuăm să creștem salarii – între 6 și 10 la sută pentru majoritatea salariaților, iar pentru anumite categorii chiar mai mult – cu între 400 și 2500 lei.

„Vom face și o creștere targhetată a nivelului de asistență socială. Va fi crescut ajutorul social pt perioada rece a anului de la 350 la 500 de lei și va crește numărul de oameni care vor beneficia și va fi crescută suma acordată unor categorii de pensionari pentru achitarea curentului electric”.

Ministra de finanțe a promis și creșterea autonomiei financiare la nivel local: „impozitele vor rămâne în localități în proporție de 50% pentru orașe și municipii și de 100 la sută în cazul satelor” - a mai spus Natalia Gavriliță.

XS
SM
MD
LG