Linkuri accesibilitate

Guvernul ucrainean: S-a ajuns la un acord preliminar privind evacuarea civililor din Mariupol


Locuitor din Mariupolul devastat de ruși și câinele său
Locuitor din Mariupolul devastat de ruși și câinele său

Kievul a ajuns la un acord preliminar cu Rusia privind crearea unui coridor umanitar pentru evacuarea femeilor, copiilor și bătrânilor din orașul-port asediat Mariupol la 20 aprilie, a declarat vicepremierul ucrainean Irina Vereșciuk.

„Am reușit să ajungem la un acord preliminar privind un coridor umanitar pentru femei, copii și persoane în vârstă”, a scris ea pe Facebook. „Având în vedere situația umanitară catastrofală din Mariupol, acesta este locul în care ne vom concentra eforturile astăzi”. Vereșciuk a precizat că tentativa de evacuare va începe la ora 14.00 (13.00, ora Chișinăului).

Primarul din Mariupol, Vadim Boicenko, a declarat că autoritățile speră să evacueze 6000 de persoane din oraș cu 90 de autobuze. Aproximativ 100 000 de civili se află încă în orașul asediat, a mai spus Boicenko, adăugând că zeci de mii de persoane au fost ucise.

Un acord anterior de stabilire a unui coridor sigur pentru evacuarea civililor din Mariupol a eșuat pe 5 martie. De atunci, încercările repetate de a crea un coridor umanitar au eșuat, cele două părți acuzându-se reciproc de eșec.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG