Linkuri accesibilitate

Investițiile în Aeroportul Internațional Chișinău: sub lupa guvernului interimar


Guvernul interimar va desfășura o anchetă despre planul de investiții pe care le-a efectuat compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău „Avia Invest” din anul 2014, până în anul 2019.

Anunțul a fost făcut de șefa statului Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate (CSS). „Procuratura spune că este la etapa finală și sper eu în scurt timp va merge în instanța de judecată cu dosarul pe această tranzacție de concesionare a aeroportului”, a spus șefa statului moldovean.

În septembrie 2019 Guvernul și Agenția Proprietăți Publice (APP) au mers în instanța de judecată prezentând probe și cerând anularea contractului de concesionare a aeroportului. „Instanța ar trebui să-și facă timp și să analizeze acest dosar, este unul de interes național. Am cerut APP să facă o cerere de urgentare a examinării acestei cauze”, a declarat Maia Sandu, care a anuntat și că a cerut rapoartele de monitorizare și evaluările APP.

În ceea ce privește creșterea prețurilor la carburanți, Maia Sandu a spus că soluția imediată trebuie să fie aplicată de Consiliul Concurenței, inclusiv prin înghețarea prețurilor atunci când se atestă încălcări.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG