Linkuri accesibilitate

Hackeri din Rusia, Iran și China au atacat campaniile lui Trump și Biden


Compania americană Microsoft a arătat că hackeri care au conexiuni cu Rusia, Iran și China au atacat informatic persoane și organizații cu legături cu președintele american Donald Trump și cu contracandidatul său Joe Biden.

De altfel, joi, principala firmă de consultanță de campanie a lui Joe Biden a arătat că a fost informată de Microsoft că a fost țintită de aceeași hackeri ruși care au intervenit și în campania pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Microsoft a spus că noile acțiuni par să facă parte dintr-un efort mai larg de atacare a campaniilor politice americane și grupurile conexe înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

„Ceea ce am văzut este similar cu precedentele tipuri de atacuri care nu au țintit doar candidați și staff-ul de campanie, dar și pe cei care oferă consultanță pe teme cheie", a arătat Tom Burt, vicepreședinte Microsoft.

Oficialii din serviciile de inteligență americane au afirmat în august că Rusia îl preferă pe președintele Trump, în timp ce China pe contracandidatul său Joe Biden.

Cu toate acestea, Microsoft a spus că hackeri cu sprijin statal chinezesc au avut drept țintă „persoane de rang înalt cu legături cu alegerile", inclusiv oameni din campania lui Biden.

Experții spun că hackerii din China caută în general informații pentru a obține avantaje economice sau politice, în timp ce Moscova preferă informații care să ajute la destabilizarea guvernelor.

Serviciile de informații americane și investigatorii din Congres au determinat că serviciul de spionaj al armatei ruse a intervenit în campania din 2016 în beneficiul lui Donald Trump prin lansarea de materiale în mediul online, acuzație pe care Moscova o respinge.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG