Linkuri accesibilitate

Igor Dodon a fost pus oficial sub învinuire în dosarul ,,Energocom”


Procuratura Generală a anunțat că pe 27 iunie, fostul președinte Igor Dodon a fost pus oficial sub învinuire în dosarul ,,Energocom”, acuzații pe care le-a respins din nou. O mai făcuse în decembrie 2021, când fusese audiat în același dosar penal, în calitate însă de bănuit.

Dodon este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu în anii 2008-2009, când era ministrul economiei și comerțului. În perioada respectivă statul, prin „Energocom”, ar fi fost păgubit cu peste 11 milioane de dolari, bani care ar fi ajuns în conturi off-shore. Totodată, ar fi fost „afectate drepturile consumatorilor finali, cetățeni ai Republicii Moldova” prin faptul că s-a majorat prețul la electricitate.

Fostul președinte nu s-a limitat să respingă acuzațiile. Într-o postare ulterioară pe Facebook a mers mai departe, avertizându-i pe procurorii și judecătorii, care în opinia sa, „se ocupă de dosarele politice”, că „nemulțumirea oamenilor este în creștere și este posibil ca în curând șefii lor, alături de conducerea de vârf a țării, să fie nevoiți să fugă din țară”.

Igor Dodon este în arest la domiciliu, fiind acuzat și cercetat în alt dosar penal, cunoscut generic sub numele de „kuliok”. El respinge și acuzațiile formulate în acest dosar drept motivate politic.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG