Linkuri accesibilitate

Igor Dodon l-a felicitat pe Alexandr Lukașenka de ziua independenței Republicii Belarus


Liderul socialiștilor, Igor Dodon, l-a felicitat pe liderul autoritar de la Minsk, Alexandr Lukașenka, de ziua independenței Republicii Belarus marcată la 3 iulie.

Felicitările fostului președinte moldovean, care a etalat cu mai mute ocazii relația sa strânsă cu Lukașenka, survin în timp ce regimul de la Minsk se confruntă cu puternice presiuni occidentale din cauza reprimării violente a protestelor pro-democrație în urma alegerilor prezidențiale controversate din august 2020. În mesajul publicat și pe pagina sa de Facebook, Dodon spune că Republica Moldova și Republica Belarus au legături economice și comerciale solide, urându-le belarușilor „pace, stabilitate, înflorire”.

Uniunea Europeană, Statele Unite și alte guverne occidentale nu-l recunosc pe Lukașenka drept președinte legitim al Belarusului, opoziția spunând că alegerile din 2020 au fost fraudate. Președintele rus Vladimir Putin a declarat, la 1 iulie, că țara sa va acorda în continuare sprijin regimului Lukașenka pentru a face față sancțiunilor occidentale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG