Linkuri accesibilitate

Igor Dodon la reuniunea eurasiatică, Maia Sandu la reuniunea europarlamentară


Președinta aleasă Maia Sandu și președintele în exercițiu, Igor Dodon.
Președinta aleasă Maia Sandu și președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Președintele în exercițiu Igor Dodon a participat vineri, la reuniunea online a Consiliului Uniunii Economice Eurasiatice, reuniune prezidată de contestatul lider Belarus, Alexandr Lukașenko. La reuniune a participat și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Igor Dodon i-a mulțumit lui Putin pentru susținerea Rusiei și a declarat că așteaptă ca în R. Moldova să ajungă vaccinul rusesc anti–Covid. Rusia a început de săptămâna trecută vaccinarea în masă cu vaccinul Sputnik V, omologat în Federație din august dar despre care se știe încă puțin, datele testelor nefiind încă publice.

Igor Dodon a mai declarat, în cadrul reuniunii, că anul viitor se așteaptă la alegeri parlamentare anticipate în R. Moldova, relatează Radio Chișinău. Totodată a confirmat că va pleca la Moscova, pe 24 decembrie, imediat după predarea mandatului de președinte al țării.

Tot vineri, președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu a participat la o reuniune organizată de Parlamentul European despre rolul femeilor în politică, ocazie cu care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a feliticat-o din nou pentru vicoria în alegerile prezidențiale. Totodată, von der Leyen a apreciat prioritățile stabilite de Maia Sandu în agenda sa: statul de drept și combaterea corupției. Te-ai ridicat împotriva corupției în sistemul educational și te lupți să decuplezi sistemul justiției de influențele politice și pentru asta, poporul moldovean te-a ales pe tine ca președinte al său, prima președinte femeie din istoria R. Moldova, a declarat Ursula Von Der Leyen, citată de TVR Moldova.

XS
SM
MD
LG