Linkuri accesibilitate

Igor Dodon la reuniunea eurasiatică, Maia Sandu la reuniunea europarlamentară


Președinta aleasă Maia Sandu și președintele în exercițiu, Igor Dodon.

Președintele în exercițiu Igor Dodon a participat vineri, la reuniunea online a Consiliului Uniunii Economice Eurasiatice, reuniune prezidată de contestatul lider Belarus, Alexandr Lukașenko. La reuniune a participat și președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Igor Dodon i-a mulțumit lui Putin pentru susținerea Rusiei și a declarat că așteaptă ca în R. Moldova să ajungă vaccinul rusesc anti–Covid. Rusia a început de săptămâna trecută vaccinarea în masă cu vaccinul Sputnik V, omologat în Federație din august dar despre care se știe încă puțin, datele testelor nefiind încă publice.

Igor Dodon a mai declarat, în cadrul reuniunii, că anul viitor se așteaptă la alegeri parlamentare anticipate în R. Moldova, relatează Radio Chișinău. Totodată a confirmat că va pleca la Moscova, pe 24 decembrie, imediat după predarea mandatului de președinte al țării.

Tot vineri, președinta aleasă a R. Moldova, Maia Sandu a participat la o reuniune organizată de Parlamentul European despre rolul femeilor în politică, ocazie cu care președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen a feliticat-o din nou pentru vicoria în alegerile prezidențiale. Totodată, von der Leyen a apreciat prioritățile stabilite de Maia Sandu în agenda sa: statul de drept și combaterea corupției. Te-ai ridicat împotriva corupției în sistemul educational și te lupți să decuplezi sistemul justiției de influențele politice și pentru asta, poporul moldovean te-a ales pe tine ca președinte al său, prima președinte femeie din istoria R. Moldova, a declarat Ursula Von Der Leyen, citată de TVR Moldova.

Previous Next

XS
SM
MD
LG