Linkuri accesibilitate

Igor Dodon spune că nu crede în „Maidan”-uri fără susținerea geopolitică a marilor jucători


Președintele Moldovei Igor Dodon, care candidează pentru un nou mandate de președinte a declarat în cadrul emisiunii sale „Președintele răspunde” că nu crede în Maidan-uri fără susținerea geopolitică a marilor jucători. Legat de afirmația recentă șefului serviciului de spionaj al Rusiei, Serghei Narîșkin, că SUA că ar pregăti o revoluție „colorată” în Republica Moldova în cazul unei victorii a președintelui pro-rus Igor Dodon la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, Igor Dodon a spus că nu crede în această posibilitate.

„Eu mari jucători îi consider pe Rusia, Uniunea Europeană, Statele Unite ale Americii. Eu nu cred că Rusia are vreun interes să destabilizeze situația în Republica Moldova. Eu sunt ferm convins că Bruxelles-ul, Uniunea Europeană, nu-și dorește destabilizare în Republica Moldova și crearea unei situații de haos aici, la frontiera cu UE. Pentru că destabilizarea este o problemă și pentru UE. În ceea ce ține de Statele Unite ale Americii, eu am un dialog foarte bun și des cu domnul Hogan (ambasadorul SUA la Chișinău, Dereck J. Hogan, n.r.). Eu nu cred că Statele Unite ale Americii, la această etapă, ar fi interesate în destabilizare”, a declarat Igor Dodon , citat de agenția IPN.

Igor Dodon a făcut apel către partenerii externi, chiar dacă au dispute între ei, să nu se implice în treburile interne ale Republicii Moldova și să-și găsească – cităm - „alt teren de joc”.

Igor Dodon a mai spus că există suficiente pârghii și organele de forță sunt pregătite să asigure ordinea publică, liniștea și pacea. Igor Dodon a afirmat că este gata să recunoască rezultatele alegerilor, oricare ar fi acestea și nu are de gând să scoată lumea în stradă, în eventualitatea în care nu va fi câștigătorul scrutinului.

XS
SM
MD
LG