Linkuri accesibilitate

În Anglia a început o masivă campanie de carantinare hotelieră


Mic dejun de carantină, imagine generică.

Începînd de luni 15 februarie, cetățenii britanici, irlandezi și rezidenții britanici care sosesc în Anglia dintr-una din 33 de țări de mare risc Covid-19 sînt obligați să intre în carantină 10 zile la hotel. Cetățenilor străini care vin din - sau au tranzitat - una din aceste țări li se interzice intrarea în Anglia.

Potrivit agenției Reuters, guvernul de la Londra a pus dispoziție aproape 5.000 de camere, care trebuie rezervate în avans de călători într-un așa-numit „pachet de carantină” și pentru care trebuie să plătească 1.750 de lire sterline. În sumă sînt incluse șederea la hotel, transportul și testările. Sînt pregătite în rezervă alte 58.000 de camere.

Pe lista celor 33 de țări cu risc critic de contaminare se află Portugalia, Brazilia și Africa de Sud. Măsura se aplică celor care s-au aflat în ultimele zece zile într-una din țări, și e menită să oprească răspândirea noilor tulpini ale coronavirusului.

În Scoția, măsura carantinării hoteliere se aplică tuturor sosirilor internaționale, nu doar din cele 33 de țări de pe lista roșie engleză. Persoanele care încalcă noile reglementări riscă amenzi grele și chiar pedepse cu închisoare de până la 10 ani.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG