Linkuri accesibilitate

Incendii, explozii și atacuri cu drone au fost semnalate în regiuni rusești apropiate de Ucraina


Căile Ferate Ruse au declarat că o explozie produsă în noaptea de 2-3 mai a dus la deraierea unei locomotive și a 20 de vagoane de marfă.
Căile Ferate Ruse au declarat că o explozie produsă în noaptea de 2-3 mai a dus la deraierea unei locomotive și a 20 de vagoane de marfă.

Incendii, explozii care au provocat pagube la căile ferate și un atac cu drone care a vizat un aeroport militar au fost raportate în două regiuni rusești apropiate de Ucraina, Krasnodar și Briansk.

Guvernatorul regiunii Krasnodar, Veniamin Kondratiev, a informat pe 3 mai că un mare rezervor de petrol a luat foc în satul Volna, în apropiere de orașul portuar Taman, în cursul nopții.

Agențiile de știri de stat au citat oficiali Ministerul pentru situații de urgență care au declarat că incendiul a fost provocat de o dronă.

Nu este clar cui aparținea drona.

Oficialii locali au declarat că stingerea incendiului a fost extrem de complicată.

Pe de altă parte, guvernatorul din Briansk, Aleksandr Bogomaz, a afirmat pe 3 mai că un dispozitiv exploziv a avariat o secțiune de cale ferată în timpul nopții. Compania Căile Ferate Ruse a declarat că explozia a dus la deraierea unei locomotive și a 20 de vagoane de marfă.

Unele surse spun că trei explozii au lovit calea ferată, provocând o scurgere masivă de substanțe chimice dintr-o cisternă deraiata.

Cu doar două zile mai devreme, Bogomaz a anunțase că un alt dispozitiv exploziv a avariat o secțiune de cale ferată provocând deraierea unui tren care transporta produse petroliere, printre alte materiale.

Alte informații din Rusia susțin că pe 3 mai o dronă a lovit un aeroport militar din regiunea Briansk, avariind un avion de transport greu An-124 Ruslan. Nu există deocamdată nicio confirmare oficială a atacului cu dronă.

Între timp, departe de granița ucraineană, în regiunea nord-vestică Leningrad, presa a raportat pe 3 mai un incendiu la un aeroport din districtul Lomonosov.

Ministerul rus pentru Situații de Urgență a declarat că incendiul a fost cauzat de cauciucuri care au luat foc, adăugând că incendiul a fost stins.

Anterior, la 1 mai, guvernatorul regiunii Leningrad, Aleksandr Drozdenko, a anunțat că o explozie a distrus un stâlp de electricitate în districtul Gatchino.

De când Rusia și-a lansat invazia neprovocată a Ucrainei în februarie 2022, pe teritoriul rusesc au avut loc multiple explozii, atacuri cu drone și incendii. Oficialii ucraineni nu comentează, de obicei, astfel de situații.

XS
SM
MD
LG