Linkuri accesibilitate

Companiile aeriene internaționale au început să izoleze Belarus


Companiile aeriene internaționale au început izolarea Republicii Belarus, după ce autoritățile belaruse au interceptat duminică un avion de pasageri al companiei irlandeze Ryanair și l-au forțat să aterizeze la Minsk, unde a fost arestat un jurnalist de opoziție și prietena sa, aflați la bord. Mai multe companiile europene, inclusiv Air France, Lufthansa, AirBaltic, KLM și Finnair au spus că aeronavele lor nu vor mai traversa spațiul aerian belarus.

Luni, liderii Uniunii Europene au anunțat noi sancțiuni împotriva regimului de la Minsk, recomandând companiilor aeriene să ocolească Belarusul. Unii lideri europeni au calificat incidentul drept „act de piraterie”.

Autoritățile belaruse au difuzat, marți, imagini video cu jurnalistul arestat, Roman Protasevici, în care acesta spune că a organizat proteste antiguvernamentale.

„Eliberați-l pe fiul meu! Eliberați toți deținuții politici, care nu au nicio vină!”
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:51 0:00

Lidera opoziției belaruse, Svetlana Țihanovskaia, a spus de la Vilnius unde se află în exil că este o confesiune sub țeava armei și a cerut acțiuni concertate la nivel internațional împotriva „impunității” regimului de la Minsk. Aeronava Ryanair traversa spațiul aerian belarus în zbor de la Atena la Vilnius, când a fost interceptat de un avion militar și escortată la Minsk.

Vezi comentarii

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG