Linkuri accesibilitate

Inexplicabilă pană de curent pe o insulă din apropierea scurgerilor din conductele Nord Stream


Locul scurgerilor din conducta Nord Stream 2 văzut dintr-un avion interceptor Danish F-16 în larg la Bornholm, Danemarca, 27 septembrie 2022
Locul scurgerilor din conducta Nord Stream 2 văzut dintr-un avion interceptor Danish F-16 în larg la Bornholm, Danemarca, 27 septembrie 2022

O pană de curent inexplicabilă a afectat o insulă din Danemarca, aflată în apropierea locului în care a avut loc un presupus „sabotaj” asupra conductelor de gaz Nord Stream.

Operatorul de electricitate Energinet a anunțat pe 10 octombrie că investighează cauza penei de curent de pe insula Bornholm, cădere de curent care ar putea fi cauzată de o problemă legată de un cablu subacvatic.

Întreruperea survine la două săptămâni după ce au fost descoperite patru scurgeri majore de gaze în conductele Nord Stream, chiar în largul insulei Bornholm. Conductele, care leagă Rusia de Germania, au fost atribuite unor detonări subacvatice cauzate probabil de un „sabotaj”.

Occidentul și-a concentrat suspiciunile asupra Rusiei, care este blocată într-un război energetic cu Europa din cauza măsurilor de izolare a Moscovei din cauza invaziei sale în Ucraina. Kremlinul a respins orice responsabilitate pentru scurgeri și a acuzat la rândul său Occidentul de sabotarea conductelor.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG