Linkuri accesibilitate

Ministra de interne Ana Revenco: 1.900 de cetățeni ucraineni au traversat hotarele R. Moldova


Punctul de trecere Palanca, de la frontiera moldo-ucraineană, 24 februarie, 2022
Punctul de trecere Palanca, de la frontiera moldo-ucraineană, 24 februarie, 2022

Ministra de Interne Ana Revenco a precizat că e vorba în mare parte de „familii depline”, iar cinci au solicitat protecția R. Moldova. La moment, centrele ce sunt în gestiunea Biroului de Migrație și Azil pot găzdui câteva sute de persoane dacă acestea vor solicita protecție.

O altă categorie intenționează să se deplaseze în UE...

„Mai mulți dintre cetățeni ne-au declarat că vin în R. Moldova la rude sau se pot acomoda la rude. O altă categorie intenționează să se deplaseze în Uniunea Europeană”, a precizat Ana Revenco, adăugând că în caz de necesitate R. Moldova poate acomoda câteva zeci de mii de persoane.

Ministra de Interne a precizat că în prezent au fost întărite două puncte de trecere a frontierei, Otaci și Palanca. „Deja au fost dispuse crearea centrelor de triere în care sunt delegați reprezentați ai Biroului de migrație și azil, inclusiv asistenți sociali”, a declarat ministra.

Ana Revenco a mai informat că, în prezent, se analizează decizia de a închide spațiul aerian al R. Moldova. „Cu siguranță cursele vor fi redirecționate spre alte aeroporturi”, a adăugat ministra de Interne.

XS
SM
MD
LG